Nový rok a já nevím, na co bych měla chuť. Nic složitého, nic krémového, nic moc tučného a hlavně něco rychlého. A tak jsem obměnila jeden ze svých receptů.
Equipment
- Forma na Šarlotu (nebo jinou formu na bábovku)
Ingredients
Ingredience těsto
- 70 g rozehřátého másla vychladlého
- 90 g krystalového cukru
- 2 ks žloutků
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce medu
- 120 g polohrubé mouky
- 20 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 2 ks ušlehaných bílků
Na dokončení
- 3 hrsti brusnic
- 60 g vody
- 80 g cukru krystal
- 1 lžíce bílého rumu
- 2 lžíce cukru krystal na obalení brusnic
- 1 lžička moučkového cukru na posyp dezertu
Instructions
Šarlota
- Žloutky s cukrem utřete.
- Přidejte vychladlý rozehřátý tuk, med a tvaroh.
- Zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Nakonec zlehka vmíchejte bílky.
- Formu vystříkejte olejem ve spreji.
- Těsto přendejte do formy.
- Pečte v předehřáté troubě na 165°C dle Vaší trouby přibližně 40 minut.
- Upečení zjistíte vpichem špejle.
- Po upečení nechte tvarohovou Šarlotu vychladit.
Dokončení
- Vodu, cukr a rum svařte.
- Do horkého rozvaru naložte brusnice minimálně na 2 hodiny. ( Nejlépe přes noc.)
- Poté brusnice vyndejte na pečící papír a obalte v cukru.
- Brusnice naaranžujte na piškot.
- Celý dezert pocukrujte.
Napsat komentář