Makronky jsou sladkostí, která ve mě vyvolává neuvěřitelnou pokoru. Myslím, že není cukrář, kterého by alespoň jednou nepotrápily. Moje známá, která vůbec nepeče, nebo spíše minimálně, se do nich jednou pustila a světe div se. Výsledek byl bomba. Poslala mi snad 30 fotek a divila se, co my ostatní tak hrotíme. Od té doby se jí ale už ani jednou nepovedly. Myslím, že to pochopila a dokonce už i rezignovala.
Makronky jsou prostě sladkostí, která mě naučila velké trpělivosti, přesnému dodržování ingrediencí a postupu a především pokoře v kuchyni. Při jejich pečení se moc velká improvizace nevyplatí. Tu si schovejte na jiné druhy sladkostí. Je totiž docela dost věcí, které musíte ohlídat a vychytat. Mezi ty hlavní patří dodržení přesného množství ingrediencí a jejich kvalita, stav bílků, dodržení postupu, vlhkost vzduchu v kuchyni, teplota a délka pečení vaší trouby, dluh podložky a druh plechů, uskladnění a naplnění…
No, snad jsem vás moc neodradila, protože já se na ně zrovinka dnes chystám, Chci pokořit tvrzení, že by se v dešti neměly péct. Tak uvidíme, protože dnes je vlhkosti tolik, že bych jí mohla krájet. Ale i tak se na jejich pečení těším. Recept najdete zde. A jestli se do nich pustíte, označujte své fotky hashtagem marzicake a sladkainspiracemarzicake.
Všichni, kteří pečete dle mých receptů, můžete vyhrát. Každý měsíc od září až do konce roku 2021, vylosuji jednoho z vás. Pomůcek do kuchyně není nikdy dost. Co vy na to? A v prosinci z vás všech bude jeden vítěz, na kterého čeká vánoční překvapení. Tak pečte z Marzicake a vyhrávejte.
Napsat komentář