Sledujete-li můj Instagram, tak víte, že poslední měsíce tvořím nejen v kuchyni. Celý náš dům prochází rekonstrukcí a tak svou kreativitu realizuji na více místech a “fušuji” řemeslníkům do různých oborů. Naposledy jsem se vrhla na pokrývačské práce a tak dětský zahradní domek získal za necelé 3 hodiny novou střechu. To, co mě ale úplně ničí, je rekonstrukce kuchyně. Škrabání stěn s řemeslníky, následné natažení perlinkou a poté štukem, je pro mě dlouhý proces, bez sladkého tvoření. Kuchyně je prostě má srdcovka a místo, kde trávím nejvíce času. A když teď vidím, v jakém ji mám stavu, nemohu ani spát. Proto mi na její rychlé opravě moc záleží. Odkládám zástěru, chytám se škrabky a dalšího nářadí, abych vše urychlila. Uvědomuji si ale, že mě tenhle druh práce vlastně ani tolik nevadí. Mám to tak asi od dětství. Všechno, co dělám rukama mě vlastně baví. Ta touha učit se novým věcem, vyrábět něco a následně vidět za sebou ten hmatatelný výsledek, to je to, co mě vždycky fascinovalo. Proto obdivuji všechny ty, kteří ovládají jakékoliv své řemeslo.
Už 4.měsíc spím na zemi na madračce a při usínání si představuji, jak to bude úžasné, až se zas budu moci soustředit jen na sladké tvoření v kuchyni a náš dům nebude jako staveniště. A tyhle představy mě vlastně drží na nohou a dodávají mi síly. Vymýšlím v hlavě recepty a sestavuji si plán, co všechno pro vás připravím. A věřte, že nápadů mám stále dost. Mimo to sleduji vás všechny, kteří mě motivujete nejen vařením a pečením, ale vším co vyrábíte. Děkuji za podporu na Instagramu a za to, že stále objednáváte knihu Sladká inspirace – O Kapku lepší sladkosti Marzicake. Knihou se můžete nejen inspirovat, ale také pomáhat nadaci Kapka naděje. V knize najdete i recept na dort Fraisier, který je v tomto příspěvku…
Napsat komentář