Tento nápad jsem někdy v minulosti zahlédla na internetu. Domnívala jsem se, že si to budu určitě pamatovat a proto jsem si obrázek ani nikam neuložila. No, opak je pravdou. Docela jsem si pohrála, než jsem na to prořezávání přišla. Takže děkuji „neznámému vynálezci“, protože to pečení byla opravdu super zábava. Moc mě to bavilo. Hlavně, když už jsem měla svá vlastí uvařená jablková povidla. Není nad to být připraven…
Ať už budete tvořit prořezané zavinovačky, nebo plněné trubičky, tečkou k jablkové chuti jsou ořechy. Buď pistáciové nebo pekanové. Dodají sladkosti skvělou chuť… Recept na listové těsto najdete zde.
Ingredients
Těsto
- 200 g listového těsta
Na naplnění a dokončení
- 1 sklenička jablkových povidel
- 1 hrst drcených pistácií (nebo mletých vlašských ořechů)
- 1 ks rozšlehané vajíčko
- 1 lžíce cukru moučka
Instructions
Těsto
- Listové těsto vyválejte a rádýlkem tvořte kruh. Ten dle fotografie níže rozdělte na díly, které prořezejte.
- Uprostřed neprořezávejte. Tam přijdou povidla, která dle chuti posypte ořechy.
Dokončení
- Po naplnění uprostřed zaviňte z obou stran a položte na plech s pečícím papírem.
- Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v předehřáté troubě do světlého zhnědnutí.
- Po vychladnutí pocukrujte.
Napsat komentář