Další francouzskou specialitou je vzhledově velmi efektní dort Šarlota. Poznáte ho především podle piškotů, které tvoří lem. Druhým znakem je široká mašle kolem celého dortu. Trochu mi připomíná plot kolem zahrádky, která je plná ovoce a malých kvítků. Správná Šarlota by měla být vanilková, ale v dnešní době jsou různé kombinace krémů. Musím přiznat, že čokoládový také nemá chybu. Tentokrát jsem upekla dvě varianty. A tak si letošní gratulanti mohli vybrat dvě příchutě.
V minulosti jsem dort dělala především z kupovaných piškotů, ale to se letos změnilo. V okamžiku, kdy jsem na trhu objevila skvělou pomůcku, formu na cukrářské piškoty, věděla jsem, že musím piškoty začít péct doma. Několikrát jsem vyzkoušela recept od Tescomy, který najdete na obalu formy. Ráda bych vám však nabídla ještě i trochu jiný. A tak můžete formu zkoušet na různé způsoby. Recept na piškoty najdete v jiných sladkostech a celý recept v knize Sladká inspirace.Na celý dort chystám recept v jednom překvapení. A na to si budete muset počkat. Když zatím použijete pudink nebo pařížskou šlehačku, budete s výsledkem také spokojeni.
Napsat komentář