Leden za kamna vlezem. Ano, tak to přesně platilo pro mě pomalu na celý měsíc. Snad 25 let jsem neměla pořádnou chřipku a letos jsem si ji užila už dvakrát. Žádný covid – nejprve normální a pak střevní. Díky té druhé jsem se nemohla podívat na jídlo pomalu 14 dní. Možná se budete smát, ale na sladkosti možná ještě déle. Nemohla jsem se dívat na jídlo ani na fotkách. A tak jsem jen spala, četla knížky, které jsem dostala pod stromeček a stále odpočívala. Myslím, že viry ze školky od vnoučka, mě prostě tentokrát nečekaně dostaly…
A tak se pomalu rozjíždím a obdivuji všechny na Instagramu, kteří jedou jednu sladkost za druhou. Nějak si uvědomuji, že mě vlastně tahle pauza vyhovovala. Občas se prostě potřebuji zastavit a to myslím celkově.
Chuť se vrátila a tak jsem zadělala na koláče. A jaký koláč? No, přeci s jablky, protože těch máme plné bedýnky. Jablkovou šachovnicí jsem měsíc leden zahájila a smaženými srdíčky zakončila. Je jedno jestli usmažíte mini koblížky ve tvaru srdíček, nebo úplně normální koblížky. A abychom ty smažené sladkosti trochu vyvážily, můžeme je doplnit o ovoce sušené mrazem. Tentokrát jsem ale nezvolila jahody, ale nádherně žluté mango.
Masopustní úkol i přes všechny zdravotní potíže splněn trochu netradičně. Tak doufám, že od února už to bude více na pohodu.
Napsat komentář