Kdo miluje třené těsto a bábovky, určitě si zamiluje tyhle malé Madlenky, které jsou tak na dvě kousnutí. Už jsem zkusila velké množství receptů, ale některé prostě stojí za ochutnání. A protože Matcha čaj není jen nějaký obyčejný čaj, ale jedná se o zelený antioxidant, který má protirakovinné účinky, podporuje činnost srdce a hubnutí, zlepšuje koncentraci a činnost mozku, nemohla jsem odolat a zařadit čaj do receptu. Ta barva je opravdu efektní. Netvrdím ale, že pro ty, kteří nejsou zvyklí na chuť tohoto čaje, budou nadšeni. Na chuť Matcha čaje si prostě musíte zvyknout, takže manželovi reakce raději nebudu ani popisovat… 🙂
Equipment
- Silikonová forma na Madlenky Tescoma
Ingredients
Ingredience na těsto
- 2 ks vejce
- 90 g cukru krystal
- 10 g vanilinového cukru
- 1 špetka soli
- 2 špetky nastrouhané citrónové kůry
- 1 lžička šťávy z citrónu
- 90 g rozehřátého vychladlého másla
- 100 g hladké mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva (6 – 7g )
- 1 lžička Matcha čaje (nebo dle chuti)
Na dokončení
- 80 g rozehřáté čokolády Callebout (nebo dle chuti)
- 1 hrst rozmixované pistáciové oříšky
Instructions
Těsto
- Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny.
- Poté přidejte sůl, kůru, hladkou mouku s práškem do pečiva a dobře promíchejte.
- Nakonec zapracujte tuk.
- Těsto rozdělte do dvou misek na váhově stejné díly a jeden obarvěte Matcha čajem.
- Obě těsta dejte do lednice vychladit minimálně na 1 hodinu.
Pečení
- Po vychlazení nejprve vystříkejte formu sprejem a začněte opatrně plnit těstem tak do 3/4.
- Pečte v rozehřáté troubě nejprve na 200°C a to 5 minut a následně snižte teplotu na 150°C a pečte dalších 5 minut.
Dokončení
- Po vychladnutí můžete Madlenky namočit do rozehřáté čokolády. Já použila temperovanou čokoládu, která mi zbyla, když jsem dělala jedlé dárky.
- Než čokoláda ztvrdne a zaschne, posypte rozmixovanými pistáciemi.
Napsat komentář