Cupcakes jsou velkým trendem současných svateb. Důvodem je možná i to, že se hodí na svatby s velkým počtem hostů, o které není někdy až tak v silách personálu se postarat. A tak se každý obslouží sám tím, že si ze stojanu odebere sladkost tehdy, když má chuť. Host nemusí čekat, až mu někdo ukrojí svatební dort. Některé cukrářky vytvářejí úžasné cupcakes podobné minidortíkům. Určitě bych tuhle pochoutku zařadila jen tak jako doplněk svatebního sladkého baru. Pozor však na pár detailů.
V horku se vrchní krém velice rychle rozehřívá a po poměrně malé chvíli nejsou cupcakes moc přitažlivé ke konzumaci. Jakmile se použije krém jako ozdoba s ovocem, tak je potřeba si pospíšit s jejich konzumací. A dalším potřebným doplňkem je efektní stojan. Ten dokáže celou sladkost povýšit a udělat z cupcakes luxusní svatební pochoutku.
Ingredients
- 65 g Hery máslové rozehřáté
- 55 g cukru krystal
- 1.5 lžíce kakaa
- 1 celé vejce
- 1 ks vanilkový cukr
- 100 ml mléka
- 100 ml smetany
- 50 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 ks prášek do perníku
Recept na pařížskou šlehačku
- 300 ml smetany 40%
- 20 g cukru krystal
- 20 g kakaa
- 30 g kvalitní čokolády 54,5%
Instructions
- Pařížskou šlehačku si připravte den předem.
- Smetanu přiveďte do bodu varu společně s cukrem a kakaem.
- Odstavte a a přidejte čokoládu. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.
- Poté dejte vychladit do lednice (přes noc).
- Druhý den vyšlehejte.
- Všechny ingredience na těsto přidávejte ve výše uvedeném pořadí a promíchejte dohladka.
- Naplňte do menší silikonové formy ve tvaru mističek, které vytvoří cupcakes. Využít můžete i jiné formy.
- Pečte v předehřáté troubě na 170°C horkovzduch.
- Vychladlé nazdobte vyšlehanou pařížskou šlehačkou a nazdobit můžete různým ovocem.
Napsat komentář