S příchodem podzimu si vždy uvědomím jak nádherné barvy nám bude příroda nabízet všude kolem nás. A nejen barvy, ale i vůně našich zahrad. Nevím jak návštěvník blogu, ale já a poměrně i dost lidí v mém okolí milujeme a to moc a moc podzim. Tím pádem nešlo jinak a musel vzniknout tento příspěvek. Pamatuji si ale na období, kdy jsem byla malá holka. Podzim jsem neměla vůbec ráda. Dnes už vím, že to bylo spojeno se začátkem školy, kam se mi z windsurfingu a stanování v přírodě prostě nechtělo. Od rána do večera u vody, mělo nahradit sezení ve školní lavici a dlouhé hodiny nad učením. Tahle představa nebyla příjemná a tak mě nějaká nádherně barevná příroda v té době vůbec nezajímala. Každé období života má prostě svá kouzla… 🙂
Je to opravdu zvláštní, ale čím jsem starší, tím podzim více miluji. Možná i proto, že podzimu dost často předchází nádherné babí léto. Mimo nadměrného množství pavučin všude, kam se na zahradě podíváte, je to nádherný čas. V tento okamžik přichází chvíle na sběr všeho, co je potřeba ukrýt před zimou. Švestky, hrušky, dýně, rajčata, jablka a další úroda nabízí ke slanému, ale hlavně sladkému tvoření. Takže v průběhu sušení rajčat, bazalky a česneku, vařím povidla a peču jednu sladkou dobrotu za druhou. Proto nahlédněte do menu s recepty. Najdete mnoho inspirace jak různě zpracovávat kynuté, linecké a listové těsto s plody zahrady. A jestli jste váhali jaké to roční období máte rádi, věřte, že při takovém koláči s jablkovými povidly to bude podzim určitě. 🙂
Napsat komentář