Pavlova

Karamel, mandarinky a ořechy+logo

Jediné, co k tomuto dortu sdělím je jednoduchá specifikace: křupavost, křehkost, jemnost, sladkost, originalita dle použitého ovoce a efektní vzhled.

Recept na křupavou sukni:

  • 130 g bílků
  • 200 g cukru krystal
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce octa

Recept na dokončení dortu:

Půl dortu+logoNejprve připravte pečící papír na plech a rozehřejte troubu na 160°C. Bílky ušlehejte do tuhého stavu. Následně přidejte cukr, škrob a ocet.  Hned přendejte na plech a to tvaru kulatého dortu. Následně vezměte lžíci, namočte do studené vody a prostředek dortu začněte tvarovat do misky. Pak lžíci opět umyjte a vytvářejte lžící tvar sukně (hlaďte od plechu vzhůru). Před vložením do trouby, snižte její teplotu na 110°C. Následně pečeme – sušíme kolem 70 minut. Teplota i čas je závislý na troubě.

Po vychladnutí opatrně oddělte od pečícího papíru a umístěte na podnos. Následně ušlehejte smetanu a naplňte do „misky“ dortu. Ozdobte ovocem (mandarinky) a doplňte ořechy a slaným karamelem.