Jediné, co k tomuto dortu sdělím je jednoduchá specifikace: křupavost, křehkost, jemnost, sladkost, originalita dle použitého ovoce a efektní vzhled.
Recept na křupavou sukni:
- 130 g bílků
- 200 g cukru krystal
- 2 lžíce škrobu
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 lžíce octa
Recept na dokončení dortu:
- 300 – 400 ml smetany 33%
- ovoce dle chuti (mandarinky)
- ořechy
- Slaný karamel (recept naleznete zde: http://www.marzicake.cz/?page_id=1416 )
Nejprve připravte pečící papír na plech a rozehřejte troubu na 160°C. Bílky ušlehejte do tuhého stavu. Následně přidejte cukr, škrob a ocet. Hned přendejte na plech a to tvaru kulatého dortu. Následně vezměte lžíci, namočte do studené vody a prostředek dortu začněte tvarovat do misky. Pak lžíci opět umyjte a vytvářejte lžící tvar sukně (hlaďte od plechu vzhůru). Před vložením do trouby, snižte její teplotu na 110°C. Následně pečeme – sušíme kolem 70 minut. Teplota i čas je závislý na troubě.
Po vychladnutí opatrně oddělte od pečícího papíru a umístěte na podnos. Následně ušlehejte smetanu a naplňte do “misky” dortu. Ozdobte ovocem (mandarinky) a doplňte ořechy a slaným karamelem.