S příchodem léta a tím i poměrně horkých dnů, nahrazuje zmrzlina různé jiné sladkosti. Nedivme se, protože jestliže je horko, každý se rád osvěží. Takže tohle bude místo, kde budu přidávat recepty osvědčených zmrzlých dobrot. Na úvodní fotografii máme nanuky, které jsou vyrobeny pouze z rozmixovaných jahod, třtinového cukru a pár kapek citrónu. No prostě vitamínová bomba s dostatkem vitamínu C. A tvořítka na zmrzlinu Tescoma mi přišla opravdu vhod. Takže vyzkoušejte – jednoduché a efektní. 🙂 Jinou náhražkou zmrzliny mohou být banány.
Banán v čokoládě jako nanuk
V okamžiku, kdy nemáte moc času a chuť na něco ledového a zdravého, správnou volbou je banán. Ten stačí oloupat, zbavit konců a přepůlit. Pak už jen rozehřejte, nejlépe 70% čokoládu. Banán do čokolády namočte do půlky a zdobení je už jen na každém z nás. My milujeme mleté, nebo drcené pistácie a proto jsem měla jasnou volbu. Někdy použiji kokos a nebo i na drobné kousky nasekané pistácie. Čokoládu nechám zaschnout a vložím na půl hodinky do mrazáku. Někdy nemusíte ani zmrazovat, ale stačí jen zchladit v lednici. Prostě zdravá malá svačinka… 🙂