ZEFYR NEBO ZEPHÝR

Všechny detail+logo

Zafír 2+logoMěkká ovocem provoněná sladkost z východu.

Co si je potřeba připravit? Tak jako první ovoce. Když při velké sklizni nebudete vědět, co s ním, mám pro vás inspiraci. Borůvky, jahody, maliny, ostružiny, ale i rybíz, angrešt si můžete připravit předem. Buď samostatně, nebo různě zkombinované, ale vždy napůl s jablky, rozvařte. Nechte vychladnout a pak propasírujte přes síto. Vznikne vám jemná kaše. Následně pokračujte dle receptu níže.  Zbylou část můžete zamrazit. Tím si do budoucna ulehčíte čas i práci. Na náš recept potřebujete 250 g. Proto já většinou uvařím více ovoce a pak si například 5 dávek rozdělím každou zvlášť do sáčků nebo malých kelímků. Zamrazím a vyndám dle potřeby.

Ovoce+bílek+cukrA teď již můžeme jít k celému receptu.

1.Recept na ovocné pyré (1 dávka – již výše popsáno)

  • 250 g ovocného pyré (vznikne z hrstky jahody, nebo borůvek a 5 jablek)
  • 150 g cukru krystal
  • 50 g glukózy
  • 1/2 šťávy z citronu
  • 2 bílky

Vše dejte do robotu a mixujte do bohaté pěny. Mezi tím si svařte vodu, cukr, agar a želatinu až do 110 °C.

 

Cukrový rozvar2.Recept na cukrový rozvar – sirup s agarem

  • 150 g vody
  • 350 g cukru krystal (nebo krupice)
  • 10 g agar – agar
  • 10 g práškové želatiny

Svařený rozvar nechte vychladnout do 85°C. Postupně přilévejte k našlehanému ovocné pěně. Šlehejte až do úplného zhoustnutí. Pěna nesmí padat ze lžíce.

Následně naplňte do sáčku s ozdobnou trubičkou. Můžete využít sadu různých zdobících trysek z Tescomy. Připravte si pečící papír a na něj tvarujte dle potřeby. Nechejte usušit jen tak při pokojové teplotě přes noc. Poté odloupněte z papíru, spojte dvě části k sobě a obalte v moučkovém cukru. Konzumovat můžete hned, nebo uchovat v uzavřené nádobě.

špička 2 Hmota před sušením

Makro+logo  V nádobách+logo  Zefir

Všechny+logo Jako nanuk+logo

Duhový 4+logo Duhový+logo Žlutý+logo

Žluté malé+logo Zelený+logo Duhový 2+logo

Žlutá lízátka+logo Mini+logo Bílý a zelený+logo