Go Back

Equipment

  • dřívka na nanuky
  • silikonová forma na nanuky
  • dortová forma

Ingredients
  

Čokoládový piškot

  • 4 ks bílků
  • 70 g cukru
  • 4 ks žloutků
  • 35 g slunečnicového oleje
  • 40 g mléka
  • 90 g hladké mouky
  • 25 g kakaa
  • 1 špetka soli

Tvarohový krém

  • 750 g měkkého tvarohu
  • 20 g bílého rumu
  • 120 g smetany 40%
  • 60 g cukru moučka
  • 3 plátky želatiny Dr.Oetker

Čokoládová ganache na dort

  • 100 g smetany
  • 70 g hořké čokolády

Čokoláda na polevu nanuků

  • 200 g hořké čokolády

Instructions
 

Čokoládový piškot

  • Bílky šlehejte do tuhé pěny a pak přidejte cukr. Zvyšte rychlost.
  • Přidejte žloutky, mléko, olej a sůl.
  • Nakonec postupně přidávejte prosátou mouku s kakaem.
  • Formu na dort doplněnou o pečící papír naplňte těstem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut.
  • Dort nechte vychladnout a následně jej prokrojte na 2 pláty.

Tvarohový krém

  • Namočte želatinu do studené vody.
  • Utřete tvaroh s cukrem a ušlehejte smetanu.
  • Pojte tvaroh se smetanou.
  • Nahřejte rum a vložte změklou želatinu a nechte rozpustit.
  • Zamíchejte do krému, se kterým pracujte rychle než ztuhne.

Kompletace

  • Jeden plát piškotu vložte do umyté dortové formy.
  • 3/4 krému nalijte na piškot a uhlaďte. Vložte do lednice zachladit.
  • Zbylým krémem naplňte postupně silikonovou formu na nanuky.
  • Vložte dřívka. Zbývající část těsta vykrojte a vložte jeden po druhém do formy na nanuky. Zabalte do potravinové fólie.
  • Následně vložte do mrazáku.

Dokončení dort

  • Smetanu ohřejte a spojte s čokoládou.
  • Ručním mixérem lehce promixujte.
  • Ještě vlažnou ganache nalijte na dort. Nechte zachladit.
  • Dozdobte dle fantazie.

Dokončení nanuky

  • Rozehřejte čokoládu a přelijte ji do úzké nádoby.
  • Vyjměte nanuky z mrazáku a jeden za druhým namáčejte do čokolády.
  • Po namočení položte na pečící papír. Dozdobte.