Go Back

Ingredients
  

Kvásek

  • 200 g mléka
  • 20 g droždí
  • 5 g cukru krystal
  • 5 g hladké mouky

Další ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 45 g cukru krystal
  • 3 lžíce rumu
  • 1 špetka soli
  • 1 ks celé vejce
  • 1-2 ks žloutky
  • 60 g másla

Instructions
 

Kvásek

  • Všechny ingredience na kvásek smíchejte a nechte 10 minut vykynout.

Práce s těstem

  • Všechny zbývající ingredience mimo másla propojte v robotu na nejnižší rychlost.
  • Přidejte kvásek a zapracujte.
  • Poté přidávejte postupně i máslo a propracujte minimálně 10 až 12 minut v robotu na střední rychlost.
  • Nechte kynout alespoň hodinu.
  • Vyválejte váhově stejné kuličky. Já udělala 18 kusů.
  • Poté z nich vytvořte silnější placičky, které přikryjte utěrkou a nechte kynout 20 minut.

Smažení a dokončení

  • V kastrůlku rozehřejte sádlo. Používám vlastní vyškvařené sádlo, které je nesolené.
  • Rozpalte a smažte. Každou stranu koblížku tak 2 -2,5 minuty dle stupně smažení.
  • Nechte vychladnout a následně plňte dle chuti.
  • Já tentokrát jsem využila meruňkovou marmeládu a na odlehčení ovoce.
  • Po naplnění pocukrujte.