Go Back
Print
Notes
Print Recipe
Equipment
Obdélníkový ráfek 30x20
Ingredients
Piškot
2
ks
žloutků
35
g
oleje
slunečnicového
35
g
cukru
60
g
mléka
135
g
polohrubé mouky
20
g
hladké mouky
6
g
prášku do pečiva
2
ks
vyšlehaných bílků
Krém
1
ks
uvařený vanilkový pudink
(vařte necelý 1/2 l mléka)
90
g
cukru moučka
190
g
másla
pokojové teploty
Červené želé dr.Oetker
Čerstvé jahody 250g
Instructions
Piškot
Žloutky utřete s cukrem a následně přidejte olej a mléko.
Následně zapracujte mouky promíchané s práškem do pečiva.
Nakonec přimíchejte ušlehané bílky.
Plech přikryjte pečícím papírem a těsto přendejte do ráfku.
Pečte v předehřáté troubě na 165°C.
Po upečení nechte vychladnout.
Krém
Máslo vyšlehejte s cukrem a následně zašlehávejte vychladlý pudink.
Dokončení
Piškotový plát potřete krémem.
Jahody rozřízněte na půlky a poklaďte na krém.
Poté uvařte červené želé dle návodu na sáčku. (1/4 l vody, 2 lžíce cukru a sáček červeného želé vařte 1 minutu).
Poté nechte při pokojové teplotě vychladit.
Po mírném vychlazení nalijte na jahody a nechte ztuhnout v lednici. (Nejlépe do druhého dne.)
Druhý den rozřezejte na tvary, které potřebujete.
Notes
Chtěla jsem mít piškot vyšší, tak jsem dělala ze 3 vajec...