Go Back

Equipment

  • Obdélníkový ráfek 30x20

Ingredients
  

Piškot

  • 2 ks žloutků
  • 35 g oleje slunečnicového
  • 35 g cukru
  • 60 g mléka
  • 135 g polohrubé mouky
  • 20 g hladké mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 2 ks vyšlehaných bílků

Krém

  • 1 ks uvařený vanilkový pudink (vařte necelý 1/2 l mléka)
  • 90 g cukru moučka
  • 190 g másla pokojové teploty

Červené želé dr.Oetker

    Čerstvé jahody 250g

      Instructions
       

      Piškot

      • Žloutky utřete s cukrem a následně přidejte olej a mléko.
      • Následně zapracujte mouky promíchané s práškem do pečiva.
      • Nakonec přimíchejte ušlehané bílky.
      • Plech přikryjte pečícím papírem a těsto přendejte do ráfku.
      • Pečte v předehřáté troubě na 165°C.
      • Po upečení nechte vychladnout.

      Krém

      • Máslo vyšlehejte s cukrem a následně zašlehávejte vychladlý pudink.

      Dokončení

      • Piškotový plát potřete krémem.
      • Jahody rozřízněte na půlky a poklaďte na krém.
      • Poté uvařte červené želé dle návodu na sáčku. (1/4 l vody, 2 lžíce cukru a sáček červeného želé vařte 1 minutu).
      • Poté nechte při pokojové teplotě vychladit.
      • Po mírném vychlazení nalijte na jahody a nechte ztuhnout v lednici. (Nejlépe do druhého dne.)
      • Druhý den rozřezejte na tvary, které potřebujete.

      Notes

      Chtěla jsem mít piškot vyšší, tak jsem dělala ze 3 vajec...