Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 180 g hladké mouky
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 115 g másla
  • 60 g vody
  • mouka na zpracování těsta

Na dokončení

  • jahody množství dle chuti
  • třtinový cukr na posyp
  • plátky mandlí na ozdobu
  • 1 ks rozšlehané vajíčko
  • žmolenka (sádlo, cukr moučka, pol.mouka - zpracováno v ruce 1:2:1) nemusí byt
  • moučkový cukr na posyp po upečení

Instructions
 

Těsto

  • Mouku, cukr, sůl promíchejte a přidejte máslo.
  • Vytvořte rukou jemnou drobenku.
  • Až poté zapracujte vodu.
  • Těsto zabalte do fólie a dejte na půl hodinky do lednice, Pak bude těsto velmi jemné a pěkně se s ním bude pracovat.
  • Po vychlazení rozdělte na 3 váhově stejné díly.
  • Každý rozválejte do kruhu.

Dokončení

  • Těsto potřete rozšlehaným vejcem.
  • Na všechny 3 kruhy vyváleného těsta poklaďte jahody nakrájené na plátky. Kraje nechte volné.
  • Krajem těsta přikrývejte jahody a pravidelně skládejte do kruhu.
  • Přeložené kraje opět potřete rozšlehaným vajíčkem.
  • Následně Galetku posypte dle chuti třtinovým cukrem, mandlemi či žmolenkou.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170°C do jemného zhnědnutí těsta a mandliček.
  • Po vychladnutí můžete pocukrovat moučkovým cukrem.