Go Back

Ingredients
  

Těsto na sušenky

  • 200 g hladké mouky
  • 10 g mandlové mouky
  • 135 g másla
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 60 g cukru moučka
  • 2 ks žloutků
  • 1/2 ks šťáva z pomeranče
  • 1/2 ks kůra z citronu
  • vanilka
  • pár kapek šťávy z citronu přidávat jen do tmavého těsta

Instructions
 

Těsto, tvarování a pečení

  • Všechny ingredience mimo šťávy z citrónu zpracujte v robotu.
  • 1/8 těsta obarvěte kakaem a přidejte trochu šťávy z citrónu.
  • Ze světlého těsta vyvalujte vždy 9 velikosti stejných kuliček a následně jednu menší k hlavě a jednu na ocas.
  • Čokoládovým těstem doplňte tvar beránky.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 165°C pár minut do světlého zhnědnutí.
  • Před konzumací nechte vychladnout a doporučuji pár dnů na rozležení.