Go Back

Equipment

  • Kovová cukrářská špička o průměru 3 cm, cukrářský sáček

Ingredients
  

Buflery (piškot)

  • 40 g krupicového cukru
  • 3 ks vejce
  • 8 g bramborového škrobu
  • 20 g vody
  • 70 g hladké mouky
  • 1 g soli
  • 1 ks kůra z citrónu

Malinový sníh z růží

  • 80 g bílků
  • 80 g pyré z malin nebo 120 g malin, které svaříte a následně propasírujte přes síto, nechte vychladnout
  • 2 g kyseliny citrónové
  • 320 g krupicového cukru
  • 80 g vody
  • 80 g růžové vody

Poleva

  • 400 g ruby čokolády
  • 60 g kakaového másla
  • 100 g bílé čokolády
  • 15 g mrazem sušených malin
  • 1 g sušených růží

Instructions
 

Buflery

  • Z bílků, vody, soli a cukru ušleháme pevný sníh.
  • Rukou lehce vmícháme žloutky.
  • Nakonec zlehka a rychle zapracujeme mouku, škrob a citronovou kůru, aby hmota nezřídla.
  • Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou kulatou trubičkou a na plech vyložený papírem stříkáme piškoty ve tvaru polokoulí o průměru asi 5 cm.
  • Pečeme pomalu při 170 °C dozlatova. Necháme zcela vychladnout.

Malinový sníh z růží

  • Dvě třetiny cukru přivedeme pomalu k varu s růžovou vodou a vodou a vaříme až na teplotu 117 °C.
  • Pyré s bílky a kyselinou vyšleháme dopevna, za postupného přidávání zbylého cukru. Uvařený cukr a pevný sníh musí být hotové zároveň.
  • Tenkým pramenem nalijeme rozvar za stálého šlehání do sněhu a došleháme dopevna.
  • Vlažnou hmotu nanášíme sáčkem s hladkou trubičkou na upečené buflery. Celková výška hotového zákusku je 10 cm. V pokojové teplotě necháme zaschnout.

Poleva

  • Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, přidáme ruby čokoládu a rozpustíme, použijeme při teplotě 35 °C.
  • Do úzké vysoké misky nalijeme rozpuštěnou čokoládu, její povrch pocákáme bílou čokoládou a indiánka v ní namočíme.
  • Takto pokračujeme se zbylými kousky. Těsně před zatuhnutím dozdobíme mrazem sušenými malinami a růží. Vychladíme.