Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 260 g podmáslí
  • 40 g másla pokojové teploty
  • 20 g čerstvého droždí
  • 15 g krupicového cukru
  • 10 g mořské soli

Na dokončení

  • voda na postříkání
  • 50 g máku na posyp
  • 50 g kmínu na posyp

Instructions
 

Těsto

  • Trochu jsem si zjednodušila přípravu. Všechny ingredience dejte do mísy a v robotu zhruba 8-10 minut zpracovávejte..
  • Těsto by mělo být pevné, hladké a nelepivé. Přikryjte utěrkou a nechte kynout

Tvarování a pečení

  • Po zdvojnásobení objemu těsto zvažte a rozdělte na 12 stejně váhových kousků.
  • Vytvarujte z nich 6 housek (na ty najdete návod na Instagramu) a 6 rohlíků (těsto vyvalujte do trojúhelníku a následně stočte do špice).
  • Vyskládejte na plech s pečícím papírem a přikryjte utěrkou. Nechte kynout alespoň 15 minut.
  • Troubu rozehřejte na 240 stupňů (horní a spodní ohřev).Do spodní části trouby dejte plech s vodou - pro vytvoření vlhkosti. Nechcete-li dělat postačí i pečení na horkovzduch.
  • Vykynuté pečivo postříkejte vodou, posypte kmínem a mákem a dejte péct na 15 minut.
  • Ihned po upečení znovu postříkejte vodou. Pečivo pak zůstane lesklé.