Go Back

Equipment

  • Formičky na rakvičky (přibližně 18 - záleží, kolik těsta budete do formiček dávat...)
  • Ozdobná trubička a cukrářský sáček.

Ingredients
  

K vymazání formiček

  • sádlo

Rakvičky

  • 240 g moučkového cukru
  • 80 g žloutků
  • 16 g vajec možné jen bílek
  • 5 g vanilinový cukr
  • 1 g soli

Na dokončení

  • 250 g smetany 33%
  • 250 g smetany 40%
  • čerstvé jahody dle chuti

Instructions
 

Rakvičky

  • Nejprve si pečlivě vymažte všechny formičky sádlem.
  • Dejte je na plech a vložte do lednice ztuhnout.
  • Všechny ingredience na rakvičky vyšlehejte do pěny. Nepřešlehejte (asi jen něco málo přes minutu.)
  • Pěnou naplňte formičky do poloviny, Každou malinko ťukněte o stůl, aby jste se zbavili bublinek.
  • Ihned dejte do předehřáté trouby na 150°C a pečte dokud nenabyde těsto. Poté snižte na 130°C. Celková doba pečení je zhruba 35 minut.
  • Po upečení vyklopte a nechte vychladnout.

Dokončení

  • Obě smetany vyšlehejte a nazdobíme ozdobnou trubičkou dle fantazie.
  • Doplňte o jahody a uchovávejte v lednici.