Go Back

Ingredients
  

Kynuté těsto

  • 1/4 l mléka
  • 42 g čerstvého droždí
  • 60 g cukru krystal
  • 1 sáček vanilínové cukru
  • 1 špetka soli
  • 3 ks žloutky
  • 140 g másla
  • 1/2 ks šťávy a kůry z citrónu
  • 210 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce rumu

Na potření

  • 1 ks rozšlehaného vejce a 2 lžíci smetany

Náplň

  • 8 ks okrájených jablek
  • 4 lžíce arašídové neslazené pasty (BIG BOY)

Na posyp

  • 2 hrsti žmolenky (1 díl moučkový cukr a 1/2 dílu polohrubé mouky. 1 lžíce změklého sádla)
  • skořice
  • 1 lžíce moučkového cukru (na posyp po upečení)

Instructions
 

Kynuté těsto

  • Žloutky, cukry a máslo utřeme.
  • Poté přidáme vlažné mléko, sůl, droždí, rum a citrón. Vše promícháme.
  • Nakonec zapracujeme obě mouky.
  • Těsto necháme minimálně hodinu kynout.
  • Následně rozdělíme na 2 části a obě vytvarujeme na plech s pečícím papírem do obdélníku.
  • Oba koláče potřeme rozšlehaným vejcem se smetanou.
  • Koláče potřeme arašídovou neslazenou pastou.
  • Jablka nakrájíme na plátky, které skládáme na těsto do šachovnice.
  • Posypeme žmolenkou a případně i skořicí.

Pečení

  • Pečeme v předem rozehřáté troubě na 165°C do světlého zhnědnutí. Po upečení jemně pocukrujte.