Go Back

Ingredients
  

Bílková sukně

  • 100 g bílků
  • 150 g cukru krystal
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce octa

K naplnění

  • 200 ml smetany 40%

Na dokončení

  • 50 g cukru krystal
  • 50 g vody
  • 2 hrsti brusnic
  • pár lístečků máty

Instructions
 

Bílková sukně

  • Na plech si připravte pečící papír a troubu rozehřejte na 160°C.
  • Bílky ušlehejte do tuhé konzistence.
  • Přidejte ostatní suroviny na tuto sukni a krátce vyšlehejte.
  • Přeneste bílky na plech. Lžící tvarujte pruhy a uprostřed jamku na smetanu.
  • Lžíci namáčejte ve vodě, aby se vám lem sukně lépe tvaroval.
  • Teplotu v troubě snižte na 105°C a sušte 90 minut.
  • Poté nechte v troubě až do vychladnutí.

Brusnice a smetana

  • Cukr s vodou svařte.
  • Do horkého rozvaru namočte brusnice. Nejlépe přes noc.
  • Druhý den vyjměte na pečící papír a část obalte v cukru krystal

Dokončení

  • Smetanu vyšlehejte a naplňte sukni.
  • Nakonec dozdobte brusnicemi a mátou.
  • Dezert jemně pocukrujte a vychlaďte.