Go Back

Equipment

  • Forma na Šarlotu (nebo jinou formu na bábovku)

Ingredients
  

Ingredience těsto

  • 70 g rozehřátého másla vychladlého
  • 90 g krystalového cukru
  • 2 ks žloutků
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • 120 g polohrubé mouky
  • 20 g hladké mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 2 ks ušlehaných bílků

Na dokončení

  • 3 hrsti brusnic
  • 60 g vody
  • 80 g cukru krystal
  • 1 lžíce bílého rumu
  • 2 lžíce cukru krystal na obalení brusnic
  • 1 lžička moučkového cukru na posyp dezertu

Instructions
 

Šarlota

  • Žloutky s cukrem utřete.
  • Přidejte vychladlý rozehřátý tuk, med a tvaroh.
  • Zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
  • Nakonec zlehka vmíchejte bílky.
  • Formu vystříkejte olejem ve spreji.
  • Těsto přendejte do formy.
  • Pečte v předehřáté troubě na 165°C dle Vaší trouby přibližně 40 minut.
  • Upečení zjistíte vpichem špejle.
  • Po upečení nechte tvarohovou Šarlotu vychladit.

Dokončení

  • Vodu, cukr a rum svařte.
  • Do horkého rozvaru naložte brusnice minimálně na 2 hodiny. ( Nejlépe přes noc.)
  • Poté brusnice vyndejte na pečící papír a obalte v cukru.
  • Brusnice naaranžujte na piškot.
  • Celý dezert pocukrujte.