Go Back

Ingredients
  

Kynuté těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 130 g mléka
  • 130 g vlažné vody
  • 40 g másla pokojové teploty nebo sádla
  • 7 g sušeného droždí (1 sáček)
  • 1 lžička cukru (5 g)
  • 2 lžičky soli (10 g)

Na dokončení

  • voda na potření před pečením
  • sůl, zrníčka, nebo mák či kmín

Instructions
 

  • Všechny ingredience na kynuté těsto navažte do mísy.
  • Těsto zpracovávejte v robotu minimálně 8 minut.
  • Následně rozdělte na 10 váhově stejných kousků.
  • Každý rozválejte do tvaru trojúhelníku a rolujte směrem k sobě (ke třetí špičce).
  • Rohlíky pokládejte na plech s pečícím papírem a následně nechte alespoň 1/2 hodiny kynout.
  • Před pečením rohlíky potřete vodou, osolte a posypte zrníčky nebo kmínem dle chuti.
  • Pečte v rozehřáté troubě na 230°C 12 minut.( Je to individuální dle vlastní trouby.)