Go Back

Equipment

  • Dortová forma o průměru 6 cm a výšky 12 cm.
  • Pečící papír na dno formy, Špejle pro vpich do těsta.

Ingredients
  

Dortový korpus

  • 210 g rozšlehaných vajec
  • 100 g cukru krystal
  • 1 špetka soli
  • 25 g teplé vody
  • 20 g slunečnicového oleje
  • 160 g hladké mouky
  • 25 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku pr.do pečiva

Krém

  • 2 ks žloutků pokojové teploty
  • 35 g cukru krystal
  • 250 g Mascarpone
  • 2 ks ušlehaných bílků

Pro zvlhčení korpusu

  • 250 ml uvařené a následně vychladlé instantní kávy 3 lžičky na 250 ml vody
  • 3-4 lžíce Amaretta

K dozdobení

  • 2 hrsti griliášové křupinky

Instructions
 

Dortový korpus

  • Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny.
  • Následně přidávejte další ingredience.
  • Na dno formy vykrojte kruh z pečícího papíru.
  • Těsto nalijte do formy.
  • Pečte v předehřáté troubě na 165°C přibližně 40 minut.
  • Upečení zjistíte vpichem špejle do těsta. Bude-li špejle čistá, máte upečeno.
  • Korpus vyklopte z formy a nechte vychladnout.
  • Poté 4x prořízněte.

Krém

  • Žloutky vyšlehejte s cukrem.
  • Ručně přimíchejte Mascarpone.
  • Nakonec zapracujte ušlehané bílky.

Sestavení dortu

  • Plát navlhčete kávou s Amarettem.
  • Poté naneste krém.
  • Takto postupujte u všech plátů.
  • Nakonec celý dort obmažte krémem.
  • Dort dejte minimálně na 1 hodinu do lednice.
  • Malinko zachlazený dort vyjměte z lednice a jeho strany obalte v křupinkách.
  • Nakonec nasypte křupinky i na vrch dortu.
  • Dort nechte vychladit do druhého dne v lednici.