Go Back

Equipment

  • Forma na dort o průměru 16 cm a výšky 12 cm. Pečící papír.
  • Robot nebo mixér.

Ingredients
  

Dortový piškot

  • 210 g rozšlehaných vajec pokojové teploty
  • 120 g cukru krystal
  • 1/2 ks šťávy z limetky
  • 25 g horké vody
  • 30 g slunečnicového oleje
  • 160 g hladké mouky
  • 20 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Krém

  • 200 g smetany 40%
  • 250 g Mascarpone
  • 125 g Philadelphia sýr
  • 80 g cukru moučka
  • 10 g šťávy z limetky
  • 15 g bílého rumu

Rumový rozvar

  • 25 g vody
  • 25 g krystalového cukru
  • 20 g bílého rumu

Na dokončení

  • 2 hrsti čerstvých nebo mražených žlutých malin
  • několik lístků máty

Instructions
 

Dortový korpus

  • Vejce s cukrem šlehejte v robotu.
  • Přidejte šťávu z limety, vodu a olej.
  • Nakonec zapracujte mouky s pr.do pečiva.
  • Na dno dortové formy vložte pečící papír.
  • Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 165°C (nebo dle vaší trouby) minimálně 40 minut.
  • Upečení zkuste vpichem špejle. Bude-li čistá a nezalepená, máte upečeno.
  • Po vychladnutí prokrojte korpus 3x.

Krém

  • Smetanu vyšlehejte.
  • Následně zašlehejte další ingredience.

Rumový rozvar

  • Všechny ingredience přiveďte do varu. Nechte vychladnout.

Sestavení a dozdobení

  • Každý plát dortu potřete rozvarem a krémem.
  • Poté doplňte o pár malin a přiklopte dalším potřeným plátem.
  • Celý dort obmažte zbývajícím krémem.
  • Horní patro ozdobte malinami.
  • Obvod dortu dozdobte mátou a makronkami.

Notes

Recept na makronky najdete zde.