Go Back

Equipment

  • Forma na dort o průměru 13 cm a výšky 10 cm

Ingredients
  

Těsto na dort

  • 105 g rozšlehaných vajec pokojové teploty
  • 50 g cukru krystal
  • 1/2 sáčku vanilinového cukru
  • 1/4 ks citrónové kůry a šťávy
  • 15 g horké vody
  • 15 g slunečnicového oleje
  • 7 g polohrubé mouky
  • 80 g hladké mouky
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva

Krém

  • 125 ml smetany 40%
  • 125 g Mascarpone
  • 65 g Philadelphia sýr
  • 40 g cukru moučka
  • 1/2 sáčku vanilinového cukru
  • 8 g bílého rumu
  • pár kapek šťávy z limetky

Rozvar na potření upečeného korpusu

  • 12 g vody
  • 12 g cukru krystal
  • 8 g bílého rumu
  • pár kapek šťávy z limetky

Na dozdobení

  • čerstvé ostružiny a pár lístečků máty

Instructions
 

Dortový korpus

  • Vejce s cukry, citrónovou kůrou a šťávou ušlehejte do světlé pěny.
  • Poté postupně a krátce zašlehávejte ostatní ingredience.
  • Těsto přendejte do formy, kde na dno vložte pečící papír.
  • Pečte v předehřáté troubě na 165°C přibližně 35 minut. Upečení zjistěte vpichem špejle do korpusu. Bude-li špejle čistá, máte upečeno.

Krém

  • Nejprve vyšlehejte smetanu a následně do ní přidejte další ingredience.

Rozvar

  • Všechny suroviny přiveďte k varu a nechte vychladnout.

Sestavení a dozdobení dortu

  • Upečený, vychladlý korpus prokrojte na 3 pláty, které potřete rozvarem.
  • Následně potřete krémem a doplňte o pár rozpůlených ostružin.
  • Celý dort potřete krémem, ozdobte ovocem a mátou.
  • Dejte do lednice zchladit alespoň na 5 hodin.