Go Back

Equipment

  • Ráfek nebo obvod z dortové formy o průměru 20 cm.
  • Pečící papír, na který obkreslete 2x ráfek a otočte směrem na plech.

Ingredients
  

Jahody

  • 17 ks větších jahod

Piškot

  • 3 ks ušlehaných bílků
  • 100 g krystalového cukru
  • 3 ks žloutků
  • 1 špetka soli
  • 100 g hladké mouky

Krém

  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 250 g mascarpone
  • 8 g vanilkového cukru
  • cukr moučka dle chuti
  • 8 g práškové želatiny
  • 2-3 lžíce vody

Sirup z bílého rumu

  • 20 g vody
  • 30 g cukru
  • 2 lžíce rumu

Na dokončení

  • moučkový cukr na posyp

Instructions
 

Piškotové kruhy

  • Troubu rozehřejte na 165°C.
  • Žloutky s cukrem vyšlehejte do světlé pěny.
  • Do této pěny zapracujte mouku.
  • Přidejte vyšlehané bílky.
  • Těsto naneste na pečící papír pouze do tvaru kruhů a uhlaďte do stejné výšky.
  • Pečte na 165°C do světlého zhnědnutí.
  • Následně nechte vychladnout.

Sirup z bílého rumu

  • Všechny ingredience svařte a nechte vychladnout.

Jahody

  • Očistěte, rozkrojte a každou rozpulte.

Krém

  • Tvaroh promíchejte s cukrem a následně s mascarpone
  • Želatinu promíchejte s vodou, rozehřej a hned zapracujte do tvarohu.

Sestavení dortu

  • Připravte si ráfek a jeden upečený piškotový kruh vložte na dno.
  • Piškotový kruh potřete sirupem.
  • Rozpůlené jahody skládejte jednu vedle druhé po obvodu kruhu.
  • Naplňte krémem celou formu a uhlaďte.
  • Druhý upečený kruh opět potřete sirupem ze strany, kterou následně přiklopte na krém.
  • Vrch dortu ozdobte kousky jahod a následně dejte schladit do lednice minimálně na 1/2 dne.
  • Po vychlazení zvedněte ráfek směrem vzhůru.
  • Strany dortu uhlaďte a dort jemně pocukrujte.