Go Back

Equipment

  • Silikonová forma na Madlenky Tescoma

Ingredients
  

Ingredience na těsto

  • 2 ks vejce
  • 90 g cukru krystal
  • 10 g vanilinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky nastrouhané citrónové kůry
  • 1 lžička šťávy z citrónu
  • 90 g rozehřátého vychladlého másla
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva (6 - 7g )
  • 1 lžička Matcha čaje (nebo dle chuti)

Na dokončení

  • 80 g rozehřáté čokolády Callebout (nebo dle chuti)
  • 1 hrst rozmixované pistáciové oříšky

Instructions
 

Těsto

  • Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny.
  • Poté přidejte sůl, kůru, hladkou mouku s práškem do pečiva a dobře promíchejte.
  • Nakonec zapracujte tuk.
  • Těsto rozdělte do dvou misek na váhově stejné díly a jeden obarvěte Matcha čajem.
  • Obě těsta dejte do lednice vychladit minimálně na 1 hodinu.

Pečení

  • Po vychlazení nejprve vystříkejte formu sprejem a začněte opatrně plnit těstem tak do 3/4.
  • Pečte v rozehřáté troubě nejprve na 200°C a to 5 minut a následně snižte teplotu na 150°C a pečte dalších 5 minut.

Dokončení

  • Po vychladnutí můžete Madlenky namočit do rozehřáté čokolády. Já použila temperovanou čokoládu, která mi zbyla, když jsem dělala jedlé dárky.
  • Než čokoláda ztvrdne a zaschne, posypte rozmixovanými pistáciemi.