Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 16 g cukru krupice
  • 7 g soli
  • 110 g vody pokojové teploty
  • 100 g mléka pokojové teploty
  • 64 g sádla pokojové teploty
  • 16 g droždí

Na dokončení

  • voda, drcený kmín, hrubá sůl

Instructions
 

  • Všechny ingredience navažte do mísy a zapněte robot na střední rychlost.
  • Hnětejte 10 minut. Těsto by mělo být nelepivé a hladké.
  • Následně přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte kynout hodinu, nebo alespoň do znásobení objemu.
  • Po vykynutí rozdělte na váhově stejné díly. Počet je na vás dle toho, jak velké housky chcete mít.
  • Zapleťte ze 3 pruhů copy a opět přikryjte utěrkou a nechte kynout necelou hodinu. (I 1/2 hodina stačí)
  • Troubu rozehřejte na 180°C.
  • Před pečením housky postříkejte vodou, osolte a případně okmínujte.
  • Pečte do světlého zhnědnutí 5 - 8 minut dle vaší trouby.