Go Back

Equipment

  • Forma na dort o průměru 18 cm a výšky přibližně 10 - 11 cm. Na dno dejte pečící papír.
  • Provázek nebo mašle. Stojan, podložka pod dort.

Ingredients
  

Korpus

  • 6 ks žloutků
  • 280 g cukru moučka
  • 1/4 ks citronu kůra a šťáva
  • 8 lžic vody
  • 1 špetka soli
  • 20 g kakaa
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 80 g kukuřičného škrobu
  • 90 g hladké mouky
  • 90 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášek do pečiva
  • 6 ks ušlehaných bílků

Pařížský krém

  • 600 g smetany 40%
  • 40 g cukru krystal
  • 35 g kakaa
  • 60 g kvalitní minimálně 54,5% čokolády

K dochucení uvnitř dortu

  • 2 - 3 hrsti mražené maliny

Na dokončení

  • 1,5 balení čokoládové oplatkové trubičky Papadopoulos Caprice
  • 2 hrsti brusnic cukrové
  • 150 g vody
  • 150 g cukru krystal
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 2 hrsti mražených malin
  • několik větviček rozmarýnu

Instructions
 

Pařížská šlehačka pro naplnění dortu (svařte den předem)

  • Odstavte a přidejte čokoládu, kterou za stálého míchání nechte rozpustit.
  • Do smetany přimíchejte cukr a kakao a následně přiveďte k varu.
  • Za občasného míchání nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak přes noc vychlaďte v lednici.
  • Druhý den před plněním pouze vyšlehejte do tuhé struktury.

Brusnice

  • 150 g cukru rozpusťte ve vodě, svařte a následně nechte vychladnout.
  • Do vychladlého rozvaru naložte brusnice a nechte několik hodin ( minimálně 3).
  • Poté nechte rozložené malinko osušit na pečícím papíru.
  • Nakonec obalte v cukru krystal a rozložte na jiný pečící papír, tak, aby se nelepily k sobě.

Korpus

  • Ingredience zapracovávejte v pořadí dle seznamu.
  • Žloutky, cukr, citron, sůl utřete. Pak přimíchejte vodu a následně kakao a škrob.
  • Mouku přidejte s práškem do pečiva a pečlivě zapracujte.
  • Nakonec zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
  • Pečte v předehřáté troubě 156 - 170°C přibližně 45 minut.(Dle vaší trouby.)
  • Upečení zkuste vpichem špejle.
  • Po upečení nechte vychladnout a následně můžete prořezat dle chuti na 3 - 5 plátů.

Sestavení dortu

  • Každý plát nejprve potřete pařížskou šlehačkou a poté poházejte mraženými malinami.
  • Jakmile máte dort sestaven celý obmažte zbývající šlehačkou a nechte chvilku vychladit v lednici.
  • Nakonec dort obložte po obvodu trubičkami.
  • Dort dozdobte dle fantazie brusnicemi, mraženými malinami a rozmarýnem.
  • Celý dort můžete i jemně pocukrovat. (Nemusí být.)