Všechny ingredience na kvásek pečlivě promíchejte a nechte vykvasit alespoň 15 minut
Do mísy navažte všechny ostatní suroviny na těsto a následně přidejte kvásek.
Důkladně zpracujte v robotu alespoň 7 minut.
Následně nechte kynout a tím zdojnásobit objem ( dle teploty v místnosti 30-60 minut)
Práce s těstem
Vykynuté těsto zpracujte ještě jemně na vále a rozdělte na 4 váhově stejné díly.
Každý díl rozválejte na váleček dlouhý přibližně metr. Chcete-li ale trdelníky poloviční velikosti, stačí na 1/2 m. Tím nebudete mít 4 velké, ale 8 menších.
Následně obmotávejte - naviňte na formu a nechte 15 minut kynout.
Pečení
Troubu rozehřejte na 200°C a pečte přibližně 20 minut.
V průběhu pečení trdelník 2 až 3 krát otočte a potřete rozehřátým máslem.
Dokončení
Po upečení hned horký trdelník potřete máslem a následně obalte v cukrové směsi se skořicí.