Go Back

Equipment

  • Váleček na vytvoření mřížek

Ingredients
  

Těsto

  • 210 g hladké mouky
  • 140 g Hera moučková pokojové teploty
  • 70 g cukru moučka
  • 2 ks žloutků
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 ks citronu šťáva i kůra

Na naplnění

  • 2 - 3 ks nastrouhaných jablek nahrubo
  • 1/2 sáčku vanilinového cukru
  • skořice na dochucení

Na posyp

  • 1 lžíce drcených pistácií
  • 1 lžička moučkového cukru na posyp

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience na těsto zpracujte v robotu.

Vytvoření koláče

  • Vezměte 1/2 těsta a rozválejte jej na výšku 3 mm.
  • Vykrojte větší kruh třeba nějakou mísou nebo hrncem.
  • Následně přendejte na plech pokrytý pečícím papírem.
  • Zakryjte pravidelně nastrouhanými jablky.
  • Posypte skořicí a vanilinovým cukrem.
  • Další část těsta rozválejte na plát, který následně přejeďte válečkem.
  • Vytvořené mřížky přeneste na koláč a přebytečné těsto odkrojte.

Dokončení a pečení

  • Troubu rozhřejte na 165°C a před pečením posypte drcenými pistáciemi.
  • Pečte do světlého zhnědnutí dle vaší trouby 15 - 20 minut.
  • Po vychladnutí jemně pocukrujte.

Poznámka

  • V případě, že Vám těsto zbyde, můžete upéct i další menší koláč.