Go Back

Ingredients
  

Ingredience na těsto

  • 330 g hladké mouky
  • 90 g sójového mléka
  • 90 g vlažné vody
  • 40 g Hera máslová pokojové teploty
  • 14 g čerstvého droždí
  • 8 g soli

Kynutí

  • 1 lžíce olovového oleje na vytření mísy před kynutím

Na dokončení

  • 1 ks rozšlehaného vejce

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience navažte do mísy.
  • Zpracovávejte v robotu na střední rychlost 8 -10 minut.
  • Těsto vyjměte z mísy, kterou následně vytřete olejem.
  • Poté nechte 45 minut v míse kynout a to přikryté utěrkou.
  • Po znásobení objemu vyklopte na vál.
  • Můžete těsto vyválet a následně srolovat do tvaru veky, nebo jen zpracovat do tohoto tvaru. (Já využívám druhou možnost.)
  • Veku položte na plech s pečícím papírem a nechte pod utěrkou kynout alespoň půl hodiny.
  • Před pečením celou veku potřete rozšlehaným vejcem.

Pečení

  • Troubu rozehřejte na 180°C a pečte dle vaší trouby 35 - 40 minut.
  • Před krájením nechte vychladnout.