Go Back

Equipment

  • Čtvercová forma (21x21 cm)

Ingredients
  

Těsto

  • 265 g hladké mouky
  • 85 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 ks žloutky
  • 170 g Hery máslové
  • 1/2 ks citronová šťáva a kůra
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst hladké mouky na podsyp těsta při práci

Náplň

  • 3 ks jablek
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • skořice dle chuti
  • pár kapek citrónu

Na dokončení

  • drcené pistácie na posyp dle chuti
  • moučkový cukr na posyp po upečení

Instructions
 

Těsto

  • Veškeré ingredience na těsto dejte do mísy a zpracujte v robotu krátce a rychle.
  • Těsto zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Po vychlazení odebírejte 18 váhově stejných kousků těsta, kdy každý by měl vážit 25 g.
  • Z těchto kousků vyválejte provázky delší než 25 cm a vždy tři zapleťte do copu. Celkově 6 copů.
  • Každý trochu stlačte rukou.
  • Ze zbývajícího těsta vyválejte čtvercový plát, který vložte na dno formy.

Náplň

  • Jablka okrájejte a nastrouhejte na hrubé kousky.
  • Následně naneste rovnoměrně na plát ve formě.
  • Posypte vanilkovým cukrem, skořicí a pokapejte citrónem.

Dokončení

  • 6 copů opatrně pokládejte na nastrouhaná jablka a to jeden vedle druhého.
  • Nakonec posypte drcenými pistáciemi.

Pečení

  • Troubu rozehřejte na 170°C. Pečte do světlého zhnědnutí těsta přibližně 40 minut - dle vaší trouby.

Před servírováním

  • Jemně posypte moučkovým cukrem.