Go Back

Equipment

  • Kulaté vykrajovátko o průměru 3 cm.
  • Zdobící sáček a ozdobnou kovovou špičkou.

Ingredients
  

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 80 g cukru moučka
  • 2 ks žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 30 g mandlové mouky
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 špetka soli
  • 145 g Hery máslové
  • 2 lžíce kakaa

Pařížský krém

  • 300 g smetany 40%
  • 20 g cukru krystal
  • 20 g kakaa
  • 30 g kvalitní tmavé čokolády nejlépe 54,5%

Na dokončení

  • jahody omyté, osušené a nakrájené na poloviny

Instructions
 

Pařížská šlehačka

  • Smetanu, cukr a kakao promíchejte a přiveďte k varu.
  • Odstavte a přidejte čokoládu. Za občasného míchání nechte čokoládu rozpustit při pokojové teplotě.
  • Následně nechejte v lednici do druhého dne.
  • Druhý den vyšlehejte a naplňte do sáčku s ozdobnou kovovou špičkou.

Těsto

  • Všechny ingredience navažte do mísy a následně zpracujte v robotu.
  • Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny vychladit.
  • Po vychlazení těsta postupně po částech rozvalujte a vykrajujte kolečka, která pokládejte na plech.
  • Troubu rozehřejte na 165°C a pečte dle vaší trouby podobně jako linecké těsto.
  • Upečená kolečka nechte dobře vychladnout.

Dokončení

  • Jedno kolečko nazdobte a druhým kolečkem přikryjte. Opět nazdobte.
  • Na každou dozdobenou jednohubku položte půlku jahody.
  • Dezert nechte několik hodin rozležet v lednici. Nejlépe do druhého dne.