Go Back

Equipment

  • Vykrajovátka jablíčko a hruška

Ingredients
  

Těsto

  • 220 g hladké mouky
  • 70 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 ks žloutky
  • 140 g Hery máslové
  • 1/2 ks šťávy a kůry z citrónu
  • 1 hrst hladké mouky na podsypávání při vyvalování těsta

Na naplnění

  • různé druhy marmelád (šípková, kiwi)

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience na těsto navažte do mísy a v robotu zpracujte. Rychle a na střední rychlost.
  • Následně těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny v lednici.
  • Po vychlazení vyvalujte po částech. Podsypávejte jemně hladkou moukou.
  • Vykrajujte tvary a skládejte na plech. Nechte menší mezery.
  • Troubu rozehřejte na 165°C a následně pečte dle trouby pár minut do světle hnědavé barvy.
  • Upečené tvary nechte vychladnout.

Dokončení

  • Natírejte jemně marmeládou dle výběru a chuti a přiklápějte stejným tvarem k sobě.
  • Nakonec jemně pocukrujte.
  • Nejlepší chuť má linecké, když jej necháte 2 -3 dny rozležet.
  • Pro doladění podzimní chuti a nálady, doplňte šípkovým čajem.