Go Back
Print
Print Recipe
Equipment
Zdobící sáček a kovová zdobící špička.
Ingredients
Těsto
2
ks
žloutky
2
lžičky
cukru krystal nebo krupice
200
g
zakysané smetany
15%
50
g
neslazeného sójového mléka
100
g
hladké mouky
1
špetka
soli
2
ks
ušlehané bílky
Na smažení
nesolené domácí sádlo
Na dochucení
Různé druhy ořechů, sušené i čerstvé ovoce, marmelády, javorový sirup, nebo smoothie.
Instructions
Těsto
Žloutky, cukr a zakysanou smetanu utřete.
Přidejte mléko.
Následně zapracujte hladkou mouku. Tak, aby vznikla jemná struktura těsta.
Nakonec zlehka přimíchejte vyšlehané bílky společně se špetkou soli.
Smažení
Sádlo rozehřejte na pánvi. Máte-li například na sporáku stupnici 1-14, smažte na 7-8.
Těsto naplňte do zdobícího sáčku.
Na pánvi vytvářejte mini lívanečky a usmažte po obou stranách.
Na dochucení
Doporučuji doplnit různými druhy marmelád, nebo nechat jen tak a připravit smoothie z ovoce či čokoládového sójového mléka.