Go Back

Equipment

  • Zdobící sáček a kovová zdobící špička.

Ingredients
  

Těsto

  • 2 ks žloutky
  • 2 lžičky cukru krystal nebo krupice
  • 200 g zakysané smetany 15%
  • 50 g neslazeného sójového mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 ks ušlehané bílky

Na smažení

  • nesolené domácí sádlo

Na dochucení

  • Různé druhy ořechů, sušené i čerstvé ovoce, marmelády, javorový sirup, nebo smoothie.

Instructions
 

Těsto

  • Žloutky, cukr a zakysanou smetanu utřete.
  • Přidejte mléko.
  • Následně zapracujte hladkou mouku. Tak, aby vznikla jemná struktura těsta.
  • Nakonec zlehka přimíchejte vyšlehané bílky společně se špetkou soli.

Smažení

  • Sádlo rozehřejte na pánvi. Máte-li například na sporáku stupnici 1-14, smažte na 7-8.
  • Těsto naplňte do zdobícího sáčku.
  • Na pánvi vytvářejte mini lívanečky a usmažte po obou stranách.

Na dochucení

  • Doporučuji doplnit různými druhy marmelád, nebo nechat jen tak a připravit smoothie z ovoce či čokoládového sójového mléka.