Go Back

Ingredients
  

Ingredience

  • 210 g vlažné vody
  • 10 g čerstvého droždí nebo 4 g sušeného droždí
  • 40 g sádla pokojové teploty
  • 9 g soli
  • 380 g hladké mouky

Instructions
 

Těsto

  • Vodu a droždí promíchejte. Odstavte na 15 minut.
  • Přidejte další ingredience.
  • Těsto minimálně 8 minut nechte hnětat v robotu.
  • Nechte kynout 1 - 1,5 hodiny.

Práce s těstem

  • Těsto rozdělte na 10 malých kuliček o váze 64 - 65 g váhy.
  • Ty můžete upéct stejně jako houstičky. Zvolíte-li zaplétání, pokračujte dle pokynů níže.
  • Z každé kuličky vyválejte provázky o délce přibližně 30 cm.
  • Pro vytvoření houstiček pokračujte dle fotografií.
  • Houstičky pokládejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě před vložením do trouby 15 minut kynout přikryté pod utěrkou.
  • Pečte v předehřáté troubě 5 - 7 minut na 225°C.