Go Back

Ingredients
  

Griliáš

  • 80 g oloupaných mandlí
  • 120 g cukru krystal
  • 1 špetka soli

Nepečená krusta

  • 30 g směs slunečnicového a dýňového semínka
  • 30 g směs semínek "snídaně Inků
  • 30 g müsli s čokoládou
  • 30 g vlašské ořechy
  • 30 g cereálie fitness čokoládové
  • 30 g griliáše
  • 30 g goji - kustovnice čínská
  • 30 - 40 g dětské piškoty
  • 95 g rozehřátého másla pokojová teplota

Tvarohovo sýrový krém

  • 250 g žervé
  • 250 g tučného měkkého tvarohu
  • 250 g smetana 40%
  • 100 g cukru moučka
  • 6-10 lžic vody
  • 13 g želatiny

Na dozdobení

  • 1 hrst malin
  • 1 hrst brusnic naložených v odvaru cukru a vody obalené v cukru
  • rozmarýn
  • 1/2 hrsti pistácií

Instructions
 

  • Dort připravujte tak 3 - 4 hodiny před konzumací. Nejprve si připravte griliáš.

Griliáš

  • Mandle malinko opražte na pánvi. Následně přendejte na horko-odolnou podložku, nebo jen do hrnku.
  • Do pánve nasypte cukr. Ten roztavte a zkaramelizujte do světle hnědé barvy.
  • Poté přidejte do karamelu mandle. Promíchejte.
  • Nechte vychladnout.
  • Po vychladnutí dejte do mixeru na smoothie a rozmixujte na jemný prášek.

Nepečená krusta

  • Všechny suroviny mimo másla dejte do smoothie mixeru a rozmixujte na jemný prášek.
  • Následně přendejte do mísy a přidejte máslo a propojte.
  • Hmotu namačkejte rovnoměrně do formy i do stran.
  • Vložte do lednice a nechte zchladit.

Tvarohovo sýrový krém

  • Želatinu namočte na pár minut do vody. Následně malinko zahřejte. Ztuhlá želatina se musí stát kapalnou.
  • Smetanu vyšlehejte.
  • Žervé, tvaroh a cukr utřete. Přidejte smetanu.
  • Poté zapracujte želatinu.
  • Krém nalijte na ztuhlou krustu.
  • Nechte opět vychladit.

Dokončení

  • Po hodině dozdobte ovocem, rozmarýnem a oříšky dle fantazie.