Go Back
Print
Print Recipe
Ingredients
40
g
Hery bez laktózy
rozehřáté, vychladlé
90
g
medu
(tmavý), rozehřátý, vychladlý
90
g
cukru moučka
2
ks
vejce
1
lžičky
perníkového koření
1/4
citronové kůry
1
lžíce
kakaa
1/2
lžičky
jedlé sody
300
g
hladké mouky
Na dozdobení
Potahovací hmota bez laktózy čokoládová
Potahovací hmota
gelové barvy
Další ingredience
rum na potření perníku
Instructions
Těsto
Všechny ingredience navažte do robotu a zpracujte.
Následně těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na noc do lednice.
Druhý den, vykrojte věnec o tloušťce 4 - 5 mm.
Položte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 165°C.
Dozdobení
Po vychlazení si připravte čokoládovou potahovou hmotu. Vykrojte tvar věnce.
Perník potřete rumem a položte na něj vykrojený potah.
Z bílé potahové hmoty vykrojte listy, které následně nabarvěte podzimními barvami a vytvarujte.
Dozdobte dle fantazie.