Go Back

Ingredients
  

  • 40 g Hery bez laktózy rozehřáté, vychladlé
  • 90 g medu (tmavý), rozehřátý, vychladlý
  • 90 g cukru moučka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžičky perníkového koření
  • 1/4 citronové kůry
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 300 g hladké mouky

Na dozdobení

  • Potahovací hmota bez laktózy čokoládová
  • Potahovací hmota
  • gelové barvy

Další ingredience

  • rum na potření perníku

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience navažte do robotu a zpracujte.
  • Následně těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na noc do lednice.
  • Druhý den, vykrojte věnec o tloušťce 4 - 5 mm.
  • Položte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 165°C.

Dozdobení

  • Po vychlazení si připravte čokoládovou potahovou hmotu. Vykrojte tvar věnce.
  • Perník potřete rumem a položte na něj vykrojený potah.
  • Z bílé potahové hmoty vykrojte listy, které následně nabarvěte podzimními barvami a vytvarujte.
  • Dozdobte dle fantazie.