Tuk, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřete do hladka.
Droždí nechte malinko vykynout v mléce.
Poté obě části přendejte do robotu a přidejte i další ingredience.
Pečlivě promíchejte a nechte kynout minimálně 1/2 hodiny.
Následně těsto propracujte na vále a vyvalujte kuličky dle velikosti, kterou potřebujete.
Kuličky pokládejte na plech pokrytý s pečícím papírem.
Do každé vytvořte důlek takové šíře, kterou potřebujete pro plnění.
Před plněním je nejprve potřeba těsto potřít rozšlehaným vajíčkem.
Jahody můžete před položením na koláčky rozpůlit. Borůvky pokládejte celé.
Žmolenka
Všechny ingredience na drobenku spojte rukou a vytvořte drobenku, kterou před pečením posypte koláčky.
Pečení
Pečte v rozehřáté troubě na 170°C do zhnědnutí.
Notes
Koláče můžete i zamrazit. Před konzumací je nechte tak 2 - 3 hodiny rozmrazit při pokojové teplotě. V případě, že máte těsto řidší, může to být kvalitou použité mouky, nebo tuku.