Vše přidávejte postupně tak, jak je v receptu. Mouku promíchejte s pr.do pečiva a bílky přidejte lehce až na konec.
Na plech položte pečící papír. Máte-li jako já ráfky na mini dortíky, využijte je. Nemáte-li, přeneste těsto rovnoměrně na plech. Není potřeba mít korpus nějak příliš vysoký. Prioritou této sladkosti je především tvaroh, smetana a čokoláda. Korpus je jen takový doplněk.
Pečte v předehřáté troubě na 170°C. Upečení zkuste opět vpichem špejle. Nízký korpus je opravdu upečený za chvilku. Po upečení nechte vychladnout.
Tvarohové mousse
Tuk utřete s cukrem a přidejte postupně tvaroh.
Smetanu vyšlehejte do pevné hmoty a přidávejte zlehka na závěr.
Jakmile se všechny ingredience propojí v jemnou hmotu, naplňte jimi ráfky.
Děláte-li řezy, tak potřete po celém vychladlém korpusu. Snažte se uhladit. Zbyde-li vám mousse, naplňte s ním například malé misky. Chutná jak vylepšený pacholík.
Čokoládová poleva
Smetanu s cukrem přiveďte do bodu varu a odstavte.
Občas promíchejte a po 2 minutách přidejte čokoládu. Promíchávejte dokud se úplně nerozpustí. Chvilku nechte vychladnout (tak 3 minutky).
Následně nalijte na tvaroh. Použijete-li ráfky, dbejte na to, aby nebylo čokolády moc. Maximum 3 mm. Vypadá to lépe.
Na závěr nechte vychladit. Minimálně 4 hodiny, nejlépe do druhého dne. Záleží na vaší chladničce.
Druhý den vysuňte spodem z ráfků. Obřezávání nožem je také možností, ale mě se pak vzhled mini dortíků moc nelíbil. Takže se nebojte prstem jemně vysunout a tam, kde jste prstem zatlačili, dejte nějakou ozdobu.
Jestliže máte vše na jednom plechu, namočte nůž a nakrájejte na řezy. Každý další řez musíte nůž omýt. Jinak by se vám čokoláda a tvaroh lepily a nebyl by vzhled tak skvělý.
Notes
Musím přiznat, že při prvním ochutnání jsem si zavzpomínala na své dětství. Bylo to příjemné a tak děkuji za připomenutí pane Filip.