Go Back

Ingredients
  

  • 4 ks rohlíky
  • 1/2 l mléka
  • 4 ks jablka bez slupky a jádřince
  • 1 lžíce Hery máslové
  • 1 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • sekané mandle a karamel dle chuti

Instructions
 

  • Mléko nalijte do mísy. Formu vytřete tukem.
  • Rohlíky nakrájejte na kolečka a jablka na jemné proužky.
  • Rohlíky namáčejte v mléce a následné vyždímejte. To aby nebyla žemlovka moc mokrá. Jedna vrstva rohlíků, druhá vrstva jablek. Tu posypte vanilkovým cukrem a skořicí dle chuti.
  • Opakujte 3 x, nebo dle formy.
  • Nakonec rozšlehejte žloutek se zbytkem mléka a van.cukru a zalijte.
  • Dejte péci do rozehřáté trouby na 180°C. Před opečením přidejte našlehaný bílek a posypte sekanými mandlemi. Dopečte tak, aby byl bílek opečený.
  • Žemlovku nechte mírně vychladnout a následně vykropte z formy.
  • Před podáváním ještě polijte slaným karamelem. Nejlepším nápojem k žemlovce je mléko nebo čaj s citronem.