Go Back

Ingredients
  

Jahodová část

  • 100 g jahod
  • 20 g cukru krystal
  • 3 lžíce vody
  • 2,5 g plátkové želatiny
  • 1 dcl vody na namočení želatiny

Krémová část

  • 200 g smetany
  • 2,5 plátků želatiny
  • 1 dcl vody na namočení želatiny
  • 1/4 ks vanilkového lusku
  • 1 zarovnaná lžíce cukru

Na dokončení

  • čokoláda, sušené jahody, ovoce

Instructions
 

Ovocná část

  • Želatinu namočte.
  • Ovoce rozmačkejte, přidejte cukr a přiveďte k varu.
  • Poté propasírujte přes jemné sítko. Jestliže vám nevadí kousky ovoce a malé pecičky, můžete tuto část vynechat.
  • Následně přidejte vymačkanou želatinu, bez vody. Pečlivě promíchejte.
  • Poté nakloňte mističky a do každé nalijte svařené ovoce. Nechte zchladit v lednici do té doby, dokud nebude ovocná část zpevněná.

Smetanová část

  • Mezitím si opět namočte želatinu.
  • Zahřejte smetanu s cukrem a vanilkou na 82–90 °C. Nesmí vařit.
  • Následně přidejte vyždímanou želatinu. Míchejte tak, aby byl krém hladký.
  • Nakloněné mističky můžete postavit na dno a naplnit smetanou. Nechte takto vychladit a
    ztuhnout.
  • Nakonec ozdobte čokoládou, mátou a sušeným nebo čerstvým ovocem dle fantazie.
  • Vrstvy můžete i prohodit, stejně jako je to na fotografii. Smetanu můžete i malinko
    ovocem obarvit.