Go Back

Ingredients
  

  • 130 g bílků
  • 90 g žloutků
  • 130 g cukru krystal
  • 130 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná lžíce cukru moučka
  • 1/2 ks vanilkového cukru

Instructions
 

  • Nejprve vystříkejte formu olejem do pečících forem, nebo jen vymažte.
  • Pak si smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem a nasypte do cukřenky. Troubu rozehřejte na 175 °C.
  • Bílky vyšlehejte do velmi tuhého stavu.
  • Následně zašlehejte i cukr krystal a pak už jen jemně vmíchejte nejprve žloutky a nakonec postupně prosátou hladkou mouku.
  • Hmotu přendejte do cukrářského sáčku, který můžete buď na konci odstřihnout, nebo použijte kulatou špičku. Následně postupně nanášejte těsto na formu.
  • Nakonec posypte směsí cukru.
  • Pečte do 10 minut dle vaší trouby. Po malém vychladnutí posypte opět cukrem a někam je schovejte. Protože jinak bude repete.