Go Back

Ingredients
  

  • 2,5 kg švestek
  • 1/2 kg cukru krystal
  • 200 ml octa

Instructions
 

  • Švestky omyjte, vypeckujte a rozmixujte.
  • Následně si připravte vyšší hrnec, ve kterém budete rozmixované švestky vařit.
  • Přidejte cukr a ocet.
  • Nejprve přiveďte k varu a následně nechte na nižší stupeň jen probublávat něco do 2 hodin.
  • Některé kuchařky tvrdí, že je lepší věnovat se jiné činnosti a vaření se nevšímat. Člověka to prostě svádí k míchání povidel. A tak si mezi tím připravte přibližně 6 -7 skleniček střední velikosti.
  • Po uvaření naplňte, uzavřete a nechejte tak 5 minut dnem vzhůru. Pak jen otočte a nechejte vychladnout. Povidla se snažte spotřebovat do jednoho roka.