Go Back

Ingredients
  

  • 1 kg ovoce jahody, borůvky, ostružiny, maliny a jiné
  • 500 g cukru krystal
  • 1 ks šťáva z citronu
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové (přírodní pektin)

Instructions
 

  • Ovoce rozmixujte. Dejte do vyššího hrnce a přiveďte k varu.
  • Vařte 10 - 15 minut.
  • Na závěr přidejte šťávu z citronu a pektin. Povařte tak 2 minuty.
  • Teplota by před plněním do skleniček měla mít 105°C.
  • Naplňte do umytých a suchých sklenic. Pevně uzavřete a otočte je dnem vzhůru.
  • Takto nechte tak 15 minut. Pak obraťte a skladujte v chladnějším prostředí (sklep, špajz...)

Notes

Tento způsob je nejen přírodnější, ale také zdlouhavější. Jahody však určitě nezhnědnou a zůstanou stále krásně červené.
Přiznám se, že když pospíchám a někdy dělám marmeládu po nocích, tak využívám sice některými zavrhovaný, ale pro mě osvědčený Gelfix extra. Používám přesně dle návodu a nikdy jsem s ním neměla problém. Chutná také výborně.