Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 200 g listového těsta

Na naplnění

  • několik čerstvých jahod

Další ingredience

  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 ks rozšlehané vajíčko
  • 1 lžíce drcené pistácie
  • 1 lžíce cukr moučka na posyp

Instructions
 

Těsto

  • Těsto rozválejte na tloušťku 2 mm a kuchyňským rádélkem vytvářejte tvary dle fota níže. Jeden vždy necháte plný ( bude sloužit jako spodní) a u druhého uprostřed vykrojíte otvor.
  • Tvar s otvorem položíte na spodní díl a dva rohy otočíte. Malinko v rozích zamáčkněte ke spodnímu těstu.
  • Otvor malinko posypte vanilkovým cukrem.

Naplnění a dokončení

  • Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na kousky.
  • Pokládejte na připravené těsto dle fotografie.
  • Na jahody opět nasypte malinko vanilkového cukru (nemusí být) a jemně zasypte drcenými pistáciemi.

Pečení a dokončení

  • Pečte na pečícím papíru v předem předehřáté troubě na 165 - 170°C do světlého zhnědnutí.
    Upečené a vychladlé pocukrujte.