Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 1/4 l mléka
  • 80 g cukru moučka
  • 42 g droždí
  • 120 g Hery máslové
  • 2 ks žloutky
  • 1/4 ks citronová kůra
  • 1 špetka soli
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky

Náplň

  • 250 g tvarohu
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks vanilkový cukr

Instructions
 

Těsto

  • Droždí, mléko a cukr zamíchejte a nechte vykvasit.
  • Poté přidejte ostatní ingredience na těsto a pečlivě zpracujte.
  • Nechte 1/2 hodiny kynout.
  • Mezi tím si připravte tvaroh+žloutek+1 vanilkový cukr. Vše promíchejte. (Nemusíte používat tvaroh, ale třeba i jablková povidla, nebo ořechovou nádivku… )
  • Z těsta vytvořte 5 stejných koulí, které jednu po druhé rozválejte do kruhu. Nemusí být pravidelný, protože rohlíčky budete stáčet a tvar si budete tvořit až v závěru.
  • Kruh rozdělte na čtvrtky a každou na půlku. Takže na 8 dílků. K širší části dejte lžičku tvarohu. Rohlíčky stáčejte od širší části ke špičce. Konce můžete trochu zaoblit a položte na plech.
  • Všechny potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte mletými oříšky a dejte péci na 175°C do zhnědnutí dle trouby.
  • A co s bílky? Nechejte je v hrnečku v lednici. Přikryjte fólií a nechte je čekat až budete mít chuť pustit se do makronek